Navbarı Gizle / Navbarı Göster

Kekler

BROWNIE CHEESECAKE

Brownie alt taban için ;
  • 160 gr çikolata
  • 1 su bardağından biraz az sıvı yağı
  • 2 yumurta ( oda sıcaklığında beklemiş )
  • yarım paket vanilya veya 1 çay kaşığı vanilya esansı
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağından 1 parmak az un
Cheese üst taban için ;
  • 1 paket krem peynir ( 200 gr)
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı krema
  • 2 çorba kaşığı un
Öncelikle fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
20 cm'lik yuvarlak kelepçel bir kalıbı alümunyum folyo ile kaplayalım.
Önce brownie'mizi hazırlayalım. Çikolatayı küçük küçük keselim. Benmari usülü eritelim.
Yağ, yumurta ve şekeri en az on dakika yüksek devirde çırpalım. Şekerlerin iyice eridiğinden emin olalım. Ayrı bir kapta unu ve vanilyayı eleyelim. Sıvı vanilya kullanacaksanız çırptığımız karışıma direk ekleyebiliriz.
Erittiğimiz çikolatayı yumurtalı karışıma ilave edip 2-3 dakika daha çırpalım. Bu sırada sıvı vanilyayı ekleyebilirsiniz.
En son elenilen unu ekleyip tekrar çırpalım. 3-4 dakika çırpmamız yeterli olacaktır. 20 cm'lik kalıbımızın en altına hazırladığımız brownie karışımını döküp üzerini düzgünleştirelim.
Cheese bölümü için, yumurta ve şekeri 6-7 dakika yüsek devirde çırpalım. İçerisine krem peynirimizi ilave edip karışım homojenleşinceye kadar çırpalım. Sıvı kremamızı ekleyip tekrar iyice çırpalım. En son unumuzu ekleyip güzel beyaz renkte homojen bir karışımımız oluşana kadar çırpalım.
Brownie'nin üzerine cheese karışımımızıda ilave edip önceden ısıttığımız fırınımıza yerleştirelim. İlk 15 dakika pişirdikten sonra ısıyı 160 dereceye düşürüp en az 30 dakika daha pişirelim. Cheese bölümün üzeri kızarınca pastamız pişmiş demektir. O zaman fırınımızı kapatıp tezgaha pastamızı soğutmak için çıkarabiliriz.
Pastamız tezgahın üzerinde soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım. Ve en az 6-7 saat bekletelim.