Navbarı Gizle / Navbarı Göster

Yemekler


YUVALAMA


  • 500 gr. pirinç
  • 300 gr. yağsız, çiğköftelik et
  • 500 gr. kemikli ya da kuşbaşı et
  • 1 bardak nohut
  • 3 bardak süzülmüş yoğurt
  • 1 yumurta
  • Yeteri kadar su
  • Sıvı yağ
  • nane
  • tuz
  • karabiber



Hazırlanması:
  • Pirinç yıkanıp süzgece alınır. Et makinası, robot veya mermer üzerinde merdane kullanılarak çekilip un kıvamına yakın hale getirilir.Un haline getirilen pirince yağsız kıyma,tuz ve karabiber eklenerek iyice yoğrulur. Yoğurma işleminde gerektikçe az miktarda su katılırKıvama gelen hamurun üzerine ıslak bir bez örtülür ve bu sırada yuvarlama işlemine başlanırYuvarlama için hamurdan alınan ceviz büyüklüğünde parça uzun ince bir şerit haline getirilip 5-6 mm uzunluğunda parçalar koparılır. Daha sonra bu koparılan parçalar avuç içlerinde yuvarlanarak süzgece konulur. (Yuvarlama işlemi sırasında bir tabağa aldığınız sıvıyağa elinizi batırıp avuçlarınıza sürmeniz gerekiyor.)
  • Tencereye su konup kaynatılır ve süzgece alınmış yuvarlamalar tencereye atılarak fazla pişmeyecek kadar kaynatılırR.  Diğer tarafta parça veya kuşbaşı et yemeğin yapılacağı tencerede çok az yağ ile biraz kavrulup üzeri su ile tamamlanarak pişirilir. Pişmiş olan etin üzerine yuvarlama eklenir.
  • Yoğurta yumurta katılıp karıştırılır, üzerine eğer yemeğin suyu yeterli ise yemeğin suyundan, yeterli değilse kaynamış su dökülerek koyu ayran kıvamına getirilir.Yemeğin içine yavaş yavaş karıştırarak yoğurt dökülür ve kısa bir süre daha kaynatılır. (Bu aşamada yemeğin tuzuna bakılıp tamamlanır)Üzeri için tavada yağ kızdırılıp nane atıldıktan sonra yemeğin üzerine dökülür.
________________________________________________________________________

malzemeler:
  1. iç malzemesi
    • 300 gr kuşbaşı et veya 1 adet tavuk göğsü
    • 3 bardak pirinç
    • 100 gr badem
    • 50 gr dolmalık fıstık
    • 40 gr kuş üzümü
    • Tereyağı
    • Tuz,karabiber
                hamurun malzemesi:
    • 2 yumurta
    • 5 yemek kaşığı yoğurt
    • 100 g2 margarin
    • 1 çay bardağından biraz eksik sıvıyağ
    • 1 paket kabartma tozu
    • tuz
    • aldığı kadar un
hamurun hazırlanması:
Bütün malzemeyi karıştırıp oldukça yumuşak bir hamur elde edin.
içinin hazırlanması:
 Bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun. Sonra yağda baden ve fıstığı kavurun daha sonra kuş üzümünü ekleyip biraz daha kavurduktan sonra pirincini ekleyin, etleri veya tavukları (haşladıktan sonra) ekledikten sonra suyunu koyup pişmeye bırakın.
Önceden hazırlana hamur bir küçük bir de büyük parçaya ayrılır. büyük parça merdane ile açılıp perde pilavının yapılacağı (margarinle yağlanmış) tepsiyi kaplayacak şekilde yerleştirilir. pilav karışımı içine doldurulur. ayrılan hamur parçası merdane ile açılıp pilavın üzeri tamamen kaplanır. 1 saat 200C fırında pişirilir. ters çevrilerek servis yapılır.