Tatlı Tarifler
NUSSECKEN
1. Kat Malzemeleri:
225 gr. un
75 gr. nişasta
125 gr. şeker
125 gr. margarin
2 pk. vanilya
2 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2. Kat Malzemeleri:
100 gr. kayısı marmelatı
3. Kat Malzemeleri:
200 gr. Margarin
200 gr. şeker
400 gr. ceviz
6 yemek kaşığı su
2 vanilya
Yapılışı:
Bütün 1. kat malzelerini yoğuruyoruz ve dikdürtgen fırın tepsisine yayıp üzerine 100 gr. kayısı marmelatı sürüyoruz. 3. kat malzemelerinide pişirip üzerine döküyoruz ve 170 derecelik fırında 45 dakika pişiriyoruz. piştikten sonra dikdörtgen şeritler kesip onlarıda üçgen üçgen bölüyoruz. Üçgenlerin ucunu Benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıyoruz.
_______________________________________________________________________________
DONAUWELLEN
Kek Malzemeleri:
250 gr. margarin (eritilmiş)
6 yumurta
2 yemek kaşığı kakao
1/2 paket kabartma tozu
350 gr. un
1 pk. vanilya
450 gr. kiraz veya vişne
Krema Malzemeleri:
750 ml. süt
1 pk. vanilyalı puding
3 kaşık şeker
2 vanilya
250 gr. tereyağı veya margarin
Üzeri için:
300 gr. çikolata
Yapılışı:
Kekini içine kakaoyu koymadan normal kek gibi malzemeleri çırpıyoruz. Yarısından biraz fazlasını tepsiye döküp üzerine vişneleri koyuyoruz. Geri kalan kek karışımına kakaoyu ekleyip vişnelerin üstüne döküyoruz. 200 derecede pişiriyoruz. Krema malzemelerini karışıtırıp pişiriyoruz, soğuduktan sonra 10 dakika çırpıyoruz kekin üstüne döküyoruz. en son olarakta çikolatayı Benmari usulü eritip kremanın üstüne yayıyoruz. soğoduktan sonra dilimleyip servis yapıyoruz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)