Navbarı Gizle / Navbarı Göster

Pastalar


Çilekli Pasta

Malzemeler

Pandispanya İçin:

12 yumurta
300 gr şeker
450 gr un
250 gr su
3 pk. kabartma tozu
3 tatlı kaşığı ovelask (pasta katkı maddesi)

Yapılışı : Malzemelerin hepsini bir kaba koyup mikser ile önce düşük  ayarda sonra yüksek ayarda 6 dk. çırpıyoruz. Bu ölçüler büyük pasta içindir eğer 22 cm  çapında bir pasta çemberi ile yapacaksanız 3'te 1 ölçü yeterlidir...

Kreması İçin :

1 lt süt
1.5 su bardak un
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 pk. vanilya
1/2 pk. margarin

Yapılışı :
Yağımızı iyice erittikten sonra unu ekliyerek 5 dk kavuruyoruz. Sütü ilave edip özleştirdikten sonra şeker vanilya ve çırpılmış yumurta sarısını ekliyip hızlıca karıştırıyoruz. Soğuduktan sonra mikserle 15 dk çırpıyoruz.

İç malzemesi ve süsleme : Ben çilek ve muz kullandım ama isteğe göre istenilen meyveyi kullanabilirsiniz. Kekimizi 3 eşit parçaya bölüyoruz (eğer isterseniz malzemeleri 3'e bölüp keki 3 seferde pişirebilirsiniz, böylelikle keserken dağalma riski oluşmaz)  ilk kekimise yapmış olduğumuz kremanın yarını sürüyoruz üzerine meyveleri yerleştirdikten sonra meyvelerin üstüne krem şanti sürüyoruz ve diğer keki kapatıp aynı işlemi yapıyoruz. 3. keki koyduktan sonra krem şanti ile kaplıyoruz, Çilekli  soğuk pasta jölesi ile üstünü süslüyoruz...

Afiyet olsun...

____________________________________________________________


ÇİKOLATALI PORTAKALLI RULO PASTA


MALZEMELER :

6 yumurta
200 gr un
50 gr kakao
150 gr şeker
1 tatlı kaşığı ovelaks (pasta katkı maddesi)
130 gr su
10 gr kabartma tozu

Yapılışı : Malzemelerin hepsini bir kaba koyup mikser ile önce düşük  ayarda sonra yüksek ayarda 6 dk. çırpıyoruz.

Kreması için Dr.Oetker kakaolu pasta kreması kullanıyoruz.

Kek piştikten sonra sadce 5 dk bekletiyoruz keki rulo yaparken kırılmaması için soğuk olmamalı. Tezgahımızın üzerini streç film ile kapladıktan sonra keki üzerine yerleştiriyoruz, kekin ön kısmına daha fazla krema ve uç kısımlarına daha az krema gelecek şekilde kremayı yayıyoruz ve ön kısma portakal parçaları,damla çikolata ve fındık şerpiştirip streç film yardımı ile kaldırarak rulo yapıyoruz ve streç film ile sıkıca sarıp dolapta 1 saat beklettikten sonra üstünü isteğe göre süslüyoruz...

Afiyet olsun...
____________________________________________________

MARSHMALLOW'DAN YAPTIĞIM ŞEKER HAMURLU PASTAM

Sevgili komşumuz Aslı ablacığımın kızının doğum günün de yaptığım pasta...


Marshmallow ile Seker Hamur Yapimi


Malzemeler:
450gr marshmallow
4 yemek kasigi su
900gr pudra sekeri
bir cimdik tuz

YAPILIŞI:
Marshmallow şekerleri cam bir kaseye boşaltın.
Tencereye biraz su koyup, cam kaseyi üzerine oturtun.
Orta ateşte ara sıra karıştırarak marshmallow şekerleri eritin.
Burda dikkat edilmesi gereken; şekerlerin çok fazla erimemesi ve içlerine sıcak su kaçmaması.
Eriyen şekerlere su, tuz ve pudra şekerinin yarısını ekleyip, karıştırın. Yoğurma kabının dibine bolca pudra şekeri dökün.
Eriyen şekerleri yoğurma kabına alın ve yoğurmaya başlayın. 
Kalan pudra şekerinide ekleyip, hamuru iyice yoğurun.
Ele yapışmayan ama yumuşak kıvamlı bir hamur olcak.
Son olarak hamuru top haline getirin ve üzerine margarin sürün.
Streç film ile kapladığınız hamuru 1 gün yada daha fazla oda sıcaklığında bekletebilirsiniz.
Kullanacağınız zaman tekrar yoğurun... Fakat şunu söylemeliyim ki beklettikçe sertleşiyor ve yoğurması daha uzun sürüyor  o nedenle hemen kullanmanızı tavsiye ederim...
_______________________________________________________________





Çikolatalı pasta
Pandispanya
9 yumurta
300 gr un
50 gr kakao
200 gr şeker
200 gr su
1.5 tatlı kaşığı ovelaks
1.5 pk kabartma tozu

Pandispanyanın yapılışı
Bütün malzemeleri   derin bir kabın içerisinde önce yavaş sonra hızlı bir şekilde 6 dk çırpın. Malzemeleri 3’e bölerek dikdörtgen mini fırın tepsisinde 3 kat şeklinde ayrı ayrı pişiriyoruz.

Ara Kreması için

½ lt süt
½ su bardağı un
½ su bardağı şeker
1 yemek kaşığı dolusu kakao
1pk vanilya
3 yemek kaşığı margarin

Yapılışı

Bütün malzemeleri  iyice karıştırıp pişiriyoruz. Ocağı kapattıktan sonra margarini ekleyip 10 dk çırpıyoruz. İstenilirse Kremalar soslar  bölümündeki diğer krema tariflerinden de uygulanabilir.

Ara kat malzemeleri
Çikolata parçaları, bütün antep fıtığı… Arzu’ya göre pandispanya portakal suyu ile ıslatılabilir.

_________________________________________________________________________________



PORTAKALLI MUZLU PASA

Pandispanya

5 yumurta
5kahve fincanı un
4kahve fincanı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 pk kabartma tozu

 
Pastacı kreması:
3 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker


Ara malzemeler
2 adet portakal
1 adet muz
Fındık kırığı
1 pk sade krem şanti

Yapılışı :
Pandispanyamızın yumurtalarını ve şekerini şeker eriyenedek çırpıyorız daha sonra un ve kabartma tozunu ekliyoruz fakat bu sefer mikserle değil tahta bir kaşıkla karıştırıyoruz daha sonra 170 derecede pişiriyoruz. Pastamızı 3' bölüp önce pastacı kremasını üzerine meyveleri ve üstüne krem şantiyi sürerek 2. kekimizi yerleştiriyoruz, aynı işlemi burada da tekrarladıktan sonra 3. kekimizi kapatım krem şanti ile sıvıyoruz. Beyaz ve bitter çikolatayı pıçak yardımı ile kazıyarak çikolata kırıntıları elde ediyoruz ve pastamızın üstünü süslüyoruz...