Navbarı Gizle / Navbarı Göster

Kremalar & Soslar

ÇİKOLATALI SOS TARİFİ
Gereçler:
1 bardak tepeleme tozşeker
150 gr sütsüz acı çikolata
2 yemek kaşığı dolu un
1 yumurta sarısı 2 çay kaşığı vanilya
½ lt ( 2 bardak) su

Yapılışı:

1. Bir tencereye şeker, un, yumurta sarısı, vanilya koyup küçük bir telle karıştırın. 2 bardak ılık suyu karışıma yedirin. Ufak parçalara bölünmüş çikolata katın. Ara sıra karıştırarak bir iki taşım kaynayınca ateşten indirin. Likör koyun. Kaymak bağlamaması için bir iki karıştırın. Gereken puding ve tatlılarda kullanın.


PASTACIKREMASI
Kahve Aromalı Pastacı Kreması:
Malzemeler:
250ml  süt
3 yumurta sarısı
3/4 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 yemek kaşığı kahve aroması
50gr kuvertur bitter çikolata

Yapılışı
Süt küçük bir tencerede kaynatılır. Yumurta sarıları, şeker ve nişasta başka bir kapta, rengi iyice dönene kadar mikser ile çırpılır. Kaynamış sütün yarısı bu kaba konur ve tekrar mikser ile karışıma yedirilir. Hazır olan karışım ocak üzerindeki sütün içine boşaltılır. Koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir. Piştikten sonra çikolata ve aroma eklenir ve karıştırılarak çikolatanın erimesi sağlanır. Soğuduktan sonra kullanıma hazırdır.


BEYAZ ÇİKOLATALI GANAŞ KREMA

Malzemeler:

50ml süt kreması
150gr Kuvertur Beyaz Çikolata (ince kıyılmış)

Süt kreması ocak üzerinde kaynamadan ısıtılır. Ocaktan alınır ve üzerine beyaz çikolatalar konur. Çikolatalar eriyince kadar karıştırılır. Soğumaya bırakılır. İyice soğuduktan sonra mikser ile 5dk çırpılır.  Ve pasta kaplamada kullanılır…



KEKLERİNİZ ÜSTÜNÜ  KAPLAMAK İÇİN KREMA

Malzemeler

  • 250gr krem peynir, oda sıcaklığında
  • 1/2 su bardağı (125gr) tereyağı/margarin, oda sıcaklığında
  • 4 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • Süt
Yapılışı
Mikserl krem peyniri ve tereyağını karıştırın.Pudra şekerini ekleyin. Önce yavaşta başlayıp en yüksek hıza kadar çıkın,vanilyayı ekleyin.Karışım kolaylıkla keklerin üzerine sürülebilecek kıvamda olmalıdır  eğer size çok koyu geldiyse istediğiniz kıvamı tutturana kadar bir yemek kaşığı ile süt ilave edin,bu karışımı hemen kullanabilirsiniz  ama isterseniz üzerini kapatıp buzdolabında 2 gün saklayabilirsiniz. sadece servisten önce karışımı oda sıcaklığında bekletmeyi unutmayın.
Minik kalıplarda yaptığın keklerin üzerin de çok hoş bir görüntü olacaktır, isteğe  göre de içine gıda boyası ekleyip rengarek soslar elde edebilirsiniz…