Navbarı Gizle / Navbarı Göster

Kurabiyeler


Korova Kurabiyeleri
Malzemeler
175 gr un
 30 gr kakao
1/2 çay kaşığı karbonat
150 gr tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında
120 kahverengi şeker
 50 gr beyaz şeker
1/2 çay kaşığı fleur de sel VEYA 1/4 çay kaşığı deniz tuzu
1 çay kaşığı vanilya
150 gram bitter çikolata (%70 kakao), irice kıyılmış
Yapılışı
Tarifi uygulamaya başlamadan yaklaşık yarım saat önce tereyağını buzdolabından çıkartıp oda sıcaklığına gelmesini sağlayın. Un, kakao ve karbonatı bir kaba eleyin ve bir kenara ayırın. Tereyağını karıştırma kabınızda iyice yumuşayana kadar çırpın. Kahverengi şekeri, beyaz şekeri, vanilya özütünü ve tuzu ekleyip 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin. Ardından elediğiniz kuru malzemeleri ekleyip mümkün olduğunca az karıştırmaya dikkat ederek bir hamur elde edin. İrice kıydığınız çikolata parçalarını da ekleyip bir araya gelene kadar biraz daha karıştırın. Hamuru ikiye bölün. Hamurun her iki yarısını da 4 cm çapında silindir haline getirip streç filme sarın ve buzdolabında en az 2 saat (ben 3 saat beklettim) soğumaya bırakın. Bu aşamada hamur buzdolabında 3 güne, buzlukta ise 1 aya kadar saklanabilir.
Fırınınızı önceden 165 derece ısıtın. Buzdolabından çıkardığınız silindirleri keskin bir bıçak yardımıyla 1.5 cm kalınlığında keserek önceden parşömen kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralarında 2.5 cm boşluklar kalacak şekilde yerleştirin. Kurabiyeleriniz keserken dağılırsa dert etmeyin, elinizle sıkarak bir araya getirin.
Tek seferde sadece bir tepsiyi fırına vermek şartıyla kurabiyeleri 12 dakika boyunca pişirin. Bu 12 dakika sonunda kurabiyeler pişmemiş gibi görünebilir ama bu sizi aldatmasın, doğru yoldasınız.
Not: Eğer kurabiyeleri önceden yapıp buzluğa kaldırdıysanız pişirme zamanı geldiğinde çözülmelerini beklemenize gerek yok. Pişirme süresine 1-2 dakika eklemeniz yeterli olacaktır

SUSAMLI SİMİT

Malzemeler

1 çay batdağı yoğurt
1 çay batdağı sıvı yağ
1 pk margarin
1 yumurta sarısı (beyazı üstü için)
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 pk kabatma tozu
Alabildiğine un

Üzeri için susam


Yapılışı

Oda sıcaklığın da  yumuşattığımız margarinin içine sıvı yağ yumurta şeker  tuz ve mahlebi ekleyip iyice karıştırıyoruz, daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi yumuşaklığın da bir hamur elde ediyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp  şerit şeklinde uzatıyoruz ve iki ucunu birleştirerek minik simitler elde ediyoruz, önce yumurta beyazına sonra susama batarıp tepsiye diziyoruz. 170 dereceli fırın da pişmeye bırakıyoruz…